Navigatie

Land en tuinbouw

Eifelgold lava is voor de land en tuinbouw een unieke 100% natuurlijke toevoeging aan uw bodem. Eifelgold lava is een 100% natuurlijk product die op natuurlijke wijze de groei van een plant en bodem ondersteunen.  Dit product zorgt voor een verbeterde plantweerbaarheid waardoor ze een unieke aanvulling geven aan de bodem

Eifelgold lava als bodemverbeteraar
Hoofdbestanddeel van lava is kiezelzuur. Het volgende belangrijke mineraalbestanddeel is aluminiumoxide. Daarna calcium, ijzer en magnesium oxide. Verder bevat lava, mangaan, fosfor en zwavelverbindingen.

  • Vertoont een bodem tekorten aan mineraalstoffen en sporenelementen, dan is lava voor de mineraalstoffen verzorging, onvervangbaar. Deze tekorten zijn merkbaar door een verminderde biologische activiteit en een toename van het aantal ziekten.

 1 tot 2 ton lavagruis per hectare (elk jaar) is vaak al voldoende. Het gebruik van kalk is dan overbodig!

  • De volgende belangrijke factor is het gehalte aan sporenelementen.  Dit zijn de centrale atomen waaruit de celvorming en het ontstaan van aminozuren geregeld wordt. Deze zijn voor het plantaardig, dierlijk en menselijk leven onmisbaar! Lava dient als voedingstofbinder en werkt als een ionenwisselaar in het complexe systeem van de uitwisseling van voeding tussen bodem en plantenwortels.
  • Tevens zorgt lava voor de humusopbouw in het bodemleven. Bodems die met lava zijn behandeld worden in de loop der jaren lichter om te bewerken en worden geschikter voor wisselteelten, maar ook voor eenzijdige teelten. Men heeft geconstateerd dat de producten die van lava behandelde bodems worden geoogst, eerder rijp zijn en hogere gehaltes aan suiker en zetmeel bevatten.
  • Lava zorgt voor het broodnodige evenwicht!Lava 0.3 (3mm) geschikt om de bodem "luchtiger"te maken,verbeterd de water-en mineraalhuishouding van lichte zand-en veengronden maar ook de structuur van zware kleigrond.

Eifelgold lava, lava 0.3  zijn natuurlijke bodemverbeteraars die rijk zijn aan silicium, calcium, magnesium en sporenelementen.  Door het hoge opneembare siliciumgehalte wordt lava veelvuldig toegepast in de land-en tuinbouw, de veehouderij, boomkwekerijen, kassen, akkers, weilanden, (groente) tuinen, composthopen, paardenweiden, stallen, ligboxen en in veevoeders.

 

Ervaringen

  • Wij passen sinds 2013 Eifelgold lava toe op onze akkers. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat wij kunnen waarnemen aan onze gewassen dat deze er zeer vitaal bij staan. Wij hebben op deze akker de tarwe weinig tot niet zo goed gezien als in deze staat.  Aldus M. v Sabben van landbouwbedrijf  V.O.F. Tolhoek.

 

  • Kwekerij Loos,  teelt heerlijke duurzame  aardbeien en Brabantse Wal Asperges! Kwekerij loos heeft Eifelgold lavameel toegepast bij de aardbeienplanten. Op deze manier heeft de kwekerij een stukje duurzameteelt met goede resultaten! Smaakvolle aardeien en een goed rendement!

Afbeeldingsresultaat voor kwekerij loos  foto tarwe lava.jpg

 

Toepassing

Eifelgold Lavameel en gruis is geschikt voor alle planten en gewassen en kan het hele jaar door worden toegepast.  Het regenereert de bodem en vult de nodige sporenelementen aan. Het verbeterd de water- en mineralenhuishouding van lichte zand- en veengrond maar ook de structuur van zware kleigrond. Door het verbreken van de onderlinge verbinding tussen de fijne kleideeltjes wordt de grond ruller.

  • Lavagruis van 0.3mm kan  rechtstreeks op het land gebracht worden dmv kunstmeststrooier. ( 1 a 2 ton per hectare per jaar ) .
  • Lavameel kan worden gemengd met drijfmest.  Door de fijheid bezinkt het niet in de mestput. Men pompt de lavameel in de mestput en daarna met een mixer mengen. 25 kg/m3.
  • Lavameel kan ook met de hand gestrooit worden of met een kalkstrooier op het veld.
© 2017 - 2019 Lava Zeeland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel