Navigatie

Fruitteelt

Eifelgold lava is voor de Fruitteelt, wijnbouw en bessenteelt een unieke 100% natuurlijke toevoeging aan uw bodem. Eifelgold lava is een 100% natuurlijk product die op natuurlijke wijze de groei van een plant en bodem ondersteunen.  Dit product zorgt voor een verbeterde plantweerbaarheid waardoor ze een unieke aanvulling geven aan de bodem

Eifelgold lava als bodemverbeteraar
Hoofdbestanddeel van lava is kiezelzuur. Het volgende belangrijke mineraalbestanddeel is Siliciumdioxide.  Daarna calcium, ijzer en magnesium oxide. Verder bevat lava, mangaan, fosfor en zwavelverbindingen.

Vertoont een bodem tekorten aan mineraalstoffen en sporenelementen, dan is lava voor de mineraalstoffen verzorging, onvervangbaar. Deze tekorten zijn merkbaar door een verminderde biologische activiteit en een toename van het aantal ziekten.

  • De volgende belangrijke factor is het gehalte aan sporenelementen.  Dit zijn de centrale atomen waaruit de celvorming en het ontstaan van aminozuren geregeld wordt. Deze zijn voor het plantaardig, dierlijk en menselijk leven onmisbaar! Lava dient als voedingstofbinder en werkt als een ionenwisselaar in het complexe systeem van de uitwisseling van voeding tussen bodem en plantenwortels.
  • Tevens zorgt lava voor de humusopbouw in het bodemleven. Bodems die met lava zijn behandeld worden in de loop der jaren lichter om te bewerken en worden geschikter voor wisselteelten, maar ook voor eenzijdige teelten. Men heeft geconstateerd dat de producten die van lava behandelde bodems worden geoogst, eerder rijp zijn en hogere gehaltes aan suiker en zetmeel bevatten.
  • De bomen worden vitaler, bomen waarvan het blad geel ziet krijgen weer de natuurlijke kleur. Een blad (van een plant of boom) bevat cellen met chlorofyl die onder invloed van licht CO2 en water omzetten in suiker. Dat heet fotosynthese.Door het grote bladoppervlak is het rendement groter. Vergelijkbaar met zonnepanelen.
  • Lava zorgt voor het broodnodige evenwicht! Lava 0.3 (3mm) is geschikt om de bodem "luchtiger"te maken,verbeterd de water-en mineraalhuishouding van lichte zand-en veengronden maar ook de structuur van zware kleigrond.
  • Door Eifelgold lava hebben bomen een goede aanslag en een goede aanvangproductie. Door Eifelgoldlava hebben we geen problemen meer met verminderde groei en productie, afstervende bomen  Dit zijn onze eigen ervaringen van de afgelopen jaren.

Eifelgold lava, lava 0.3  zijn natuurlijke bodemverbeteraars die rijk zijn aan silicium, calcium, magnesium en sporenelementen.  Door het hoge opneembare siliciumgehalte wordt lava veelvuldig toegepast in de Fruitteelt en Wijnbouw, de veehouderij, boomkwekerijen, kassen, akkers, weilanden, (groente) tuinen, composthopen, paardenweiden, stallen, ligboxen en in veevoeders.

 

In het jaar 2014 zijn wij begonnen met het gebruik van Lava in onze eigen peren en appelboomgaarden. Na geruime tijd  zien wij het positieve resultaat van de lava bij onze bomen. 

 

     20170910_151254.jpg

20150419_121757.jpg

Toepassing

  • Het verstrooien van Eifelgold lava gruis 0.3mm  bij de bomen kan het beste met een kunstmeststrooier, die het gruis direct bij de bomen strooit. Doordat het gruis nat word door de regen versmelt het gruis zodat het goed bij de wortels komt.

 

© 2017 - 2019 Lava Zeeland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel