Navigatie

Paarden en veehouderij

Weidebeheer

Het gebruik van Eifelgoldlava geeft een natuurlijk en duurzaam weidebeheer. Het richt zich op het realiseren van een toename van een perfecte activiteit en humus opbouw in de bodem. Deze biologische bodemvruchtbaarheid leidt gegarandeerd tot voldoende, maar vooral ook gezond voedsel!!

Nadat een bodem lange tijd kunstmatig en of eenzijdig bemest is geweest zal er een proces nodig zijn om deze bodem weer zelf-regulerend  zelf leverend te maken.

Door middel van het gebruik van Eifelgold lava op gronden waar al langer helemaal niets meer is gedaan aan enig bodem management  en ondertussen vaak verschraling is opgetreden zien we door dit management de bodem weer tot leven komen.

Grasgroei vertragen, in plaats van opjagen en tegelijk de bodem overbelasten is niet het management wat Eifelgold lava doet.
Grasgroei vertragen  betekent het gras rustig laten rijpen om tot een evenwichtige / gezonde samenstelling qua inhoudsstoffen te komen, vergelijkbaar zoals een paard  deze ook in de vrije natuur zou vinden.

Voordelen van bemesten met Eifelgoldlava zijn

  • Onze humusvoorraad zal toenemen, wat eigenlijk het hoofddoel is van onze bodems.
  • Gronden verbeteren qua bufferwerking waardoor water net als droogte steeds minder problemen geven.
  • Diversiteit aan soorten grassen en kruiden zullen toenemen.
  • Onkruiden gaan niet meer overheersen.
  • De ph stabiliseert zichzelf. Het gras bevat een evenwichtige samenstelling, tekorten aan belangrijke mineralen zijn onwaarschijnlijk.
  • Essentiële bio-active aroma en geurstoffen, vitaminen, hormonen, vetzuren, enzymen en anti-oxidanten komen weer tot ontwikkeling.

 

Stalstrooisel

Eifelgold lava is een 100% natuurlijk stal strooisel voor in uw ligboxen wat goed is voor uw dieren, stal en grasland.

Het strooien van lava in de boxen verbeterd de gezondheid van uw dieren. Diverse elementen krijgen in lava geen kans om zich te vermeerderen en sterven onmiddellijk. Het houd uw stal droog en de geur van ammoniak wordt minder omdat lava een sterke ammoniakbinder is. De lava die men in de boxen strooit komt in de mest. Via de mest komt deze weer op het land. Het verrijkt uw mest met 100% natuurlijke mineralen en spoorelementen. Door uw land hiermee te bemesten, verbetert u de bodemvruchtbaarheid. Het blijft in functie. Diverse elementen worden in lava onschadelijk gemaakt. Zij hebben geen leefmilieu meer.

 

Toepassingen

  • Voor weidebeheer is lavagruis 0.3mm een goede manier om via een kunstmeststrooier te strooien. Ook lavameel is goed en kan door middel van een kalkstrooier worden bestrooit.
  • Voor stalstrooisel kunt u de lavameel en of gruis toepassen alle twee hebben een goede vochtopname.

 

 

© 2017 - 2019 Lava Zeeland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel